Ползи за Бизнеса от ERP и CRM Системи

ERP (ЕРП) системите и техните модули и приложения за CRM (Управление на Взаимоотношенията с Клиенти) помага на служителите от отдел продажби и маркетинг на фирмата да следят контактите, кореспонденцията и графиците си. Развитието на технологиите направи CRM (Управление на Взаимоотношенията с Клиенти) системите задължителнен елемент от инструментите на служителите-продажби и на собствениците на малък бизнес. Причината за това е, че тези програми и софтуерни решения помагат за спестяването на време и пари, като организират и представят жизнено важни данни за взаимоотншенията с клиенти, доставчици и други партньори на компанията.

CRM – административен помощник
CRM (Управление на Взаимоотношенията с Клиенти) системите предоставят помош и услуга близка до тази на личния административен (офис) асистент. Внедряването на CRM (Управление на Взаимоотношенията с Клиенти) софтуер още прис създаването на млада компания може да ви помогне като мениджър да поддържате ниски разходите за заплати за по-дълъг период. Когато все пак стигнете до момента, в който неминуемо трябва да назначите офис асистент, то софтуерът ще му помогне да изпълнява длъжностните си задължения по-ефективно, което да увеличи производителността му.

Ефективна комуникация
Бизнесмените и заетите в отдел „Продажби“ разговарят ежедневно с голям брой хора извън своята собствена фирма. Следенето на това какво точно е било обсъждано в минали бизнес разговори е трудно и дори невъзможно. CRM (Управление на Взаимоотношенията с Клиенти) системите позволяват да се водят бележки за всеки един разговор към всеки един ваш контакт. Например, представете си, че ваш служител се свързва с доставчик на фирмата, с който преди това е водил 2 разговора. Когато изтеглите номера на доставчика в CRM (Управление на Взаимоотношенията с Клиенти) софтуера, която програма преди всичко ви е напомнила за предстоящото обаждане, към него ще видите бележки от сорта „представителят на доставичка Петър Петров предложи 30% отстъпка за всички поръчки при месечен оборот не по-малко от 5 000 лева“. Такъв тип информация е изключително важна за дадения служител, когато прави нова поръчка към доставчика.

График и календар
CRM (Управление на Взаимоотношенията с Клиенти) системите с пълна функционалност включват в себе си сложни графици, които могат да бъдат обвързани със записаните във вашия компютър контакти. Така при насрочване на среща (напрмиер) служителят на вашата фирма може да избере 5 човека от контактите си като участници, на които CRM (Управление на Взаимоотношенията с Клиенти) софтуера ще изпрати е-майл на всеки един от тях за насрочената среща.

Ползи за продажбите
CRM (Управление на Взаимоотношенията с Клиенти) системите дават сериозни ползи и улеснения на тръговските представители на компанията. CRM системите помагат на „търговците“ на компанията къде са се обаждали и не са се свързали, като по този начин служителите на отдела знаят къде трябва да наблегнат или да се обадят отново. CRM помагат и за съхранение на вътрешна контактна информация за служителите и отделите на компанията.Ключови моменти, свързани с темата:Бизнес Форуърд предлага разработване и внедряване на индивидуални методологии за оптимизиране на работната среда.
Свържете се с нас:
office@b-forward.com
тел. +359 2 444 33 66

<< Вижте останалите статии